th_dscf4042Idén nyáron második alkalommal rendezi meg a siófoki Patriot Sport Egyesület vitorlás táborait a Balatonon a siófoki és környékbeli gyermekek számára.

A tábor célja, hogy a gyerekek közelebb kerülhessenek a sporthoz, megismerhessék a Balatont, a vizek sajátosságát és a vitorlázás nyújtotta élményeket. A tábor során próbálják a környezetvédelem fontosságára felhívni a fiatalok figyelmét. Mindemellett akinek megtetszik ez a sport és szeretné rendszeresen űzni, tanulni a szervezők és oktatók segítik ebben is.

Az egyesület mindent maga csinál, saját eszközökkel dolgozik és önerőből.

Mivel itt nem a versenyzés a fő cél, hanem a szabadidős tevékenység, így nem támogatják őket szponzorok anyagilag, bár vannak önkéntes segítőik, akiktől nagyon sok segítséget kapnak.

A tábor során, különböző programokon vehetnek részt az érdeklődők. Az előadók mindennap elméleti oktatást tartanak, ami után a gyerekek vitorláznak ,  A Balatoni Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság munkatársa,  a Balaton veszélyeiről tart előadást, melynek folyamán felhívják a fiatalok figyelmét a különböző szabályokra, amiket be kell betartani. Az elmúlt évben, egy ilyen alkalommal mentettek ki két strandoló gyereket a vízből. Mindemellett lehetőség van a játékra, a szórakozásra, sőt még sétahajózni, vadasparkba, is elviszik a gyermekeket, ha az időjárás nem alkalmas a vitorlázásra. A résztvevőknek igény szerint szállást biztosítanak az üdülőben.

Az egyesület célja egyébként, hogy a gyerekek ne csak a nyári szünetben ismerhessék meg a vitorlázást, hanem egész évben foglalkozzanak az ismeretek elsajátításával.

Ezek a közös élmények nagyon fontosak egy fiatal életében, amik kihathatnak azok későbbi testi, lelki és szellemi fejlődésére is.

Somogyi Hírlap 2011-06-10 – Itt a vitorlás szezon, újra indul a balatoni nyár – (jpg file)